duminică, 14 decembrie 2014

ARDEI UMPLUȚI


Ingrediente
  • 500 gr carne măcinată (amestec carne de vită cu porc)
  • 150 gr orez
  • 1 l suc de roșii
  • 1 ceapă mare sau 2 mai mici
  • sare, piper
  • 2 frunze de dafin
  • 1 linguriță boia dulce
  • mărar tocat
  • ardei aprox 12 de mărime medie
  • 1 ou
  • cimbru
Mod de preparare
Într-o tigaie căliți ceapa, adăugați orezul și mai căliți un pic, suc de roșii, sare, un pic de apă și lăsați vreo 2-3 min. până orezul absoarbe lichidul.
După ce s-a răcit, se adaugă carnea măcinată, se drege de gust cu sare și piper, se adaugă 1 linguriță de boia dulce, mărar tocat și la final un ou întreg.
Umpleți cu această compoziție ardeii , și acoperiți cu suc de roții, adăugați un pic de cimbru și foi de dafin.
Se pun în cuptor circa 1-1 1/2, depinde de cât de performant vă este cuptorul.
După circa 1 oră, deschideți și verificați dacă mai necesită sau nu fierbere.


Daţi un LIKE paginii mele de pe Facebook şi veţi fi mereu la curent cu ultimele reţete postate.
Poftă bună.




 PS. Eu am folosit ardei congelați pe care i-am pus pentru iarnă în congelator.
  • Dacă folosiți ardei proaspeți, tăiați capacele ardeilor și după ce ați umplut cu carne măcinată, puneți capacele înapoi cu codiță cu tot. Vor fi mult mai aspectuoase.
  • Dacă vă mai rămâne compoziție, puneți-o în congelator, va fi perfectă pentru o ciorbă de perișoare.
  • Ardeii umpluți sunt însoțiți de mămăliguță. Îmi place foarte mult această combinație, dar nu este obligatoriu să o serviți cu mămăliguță.
  • Dacă vă  rămâne sos neconsumat, la fel, nu o aruncați, turnați-le într-un borcan și este foarte bună ca fond pentru un alt preparat.
  • Oul adăugat în compoziție  ajută ca pasta să fie mai închegată și în timpul fierberii să nu iasă din ardei. 
  • Pentru varianta de post, carnea o puteți înlocui cu pisat, cu ciuperci, cu semințe de dovleac.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu